مهندسی برق قدرت

مفتخریم که بتوانیم شما را با گوشه ای از مهندسی برق قدرت که حاصل دانسته ها و تجربیات خودمان است، آشنا کنیم

مهندسی برق قدرت

مفتخریم که بتوانیم شما را با گوشه ای از مهندسی برق قدرت که حاصل دانسته ها و تجربیات خودمان است، آشنا کنیم

بایگانی

انواع ترانسفورماتور

دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۵۹ ق.ظ

انواع ترانسفورماتور :

ترانسفورماتورها را بر اساس مولفه های گوناگون شامل فرکانس، توان، جنس هسته، ساختار هسته و سیم پیچی، جنس عایق، کاربرد، تک فاز یا سه فاز، افزاینده یا کاهنده، سطح ولتاژ و نوع خنک کنندگی دسته بندی می کنند.

انواع ترانسفورماتور بر اساس فرکانس :

فرکانس یکی از عوامل مهم در تعیین جنس و ابعاد هسته است. از فرکانس برق شهر که 50 یا 60 هرتز است تا فرکانس های کلیدزنی که تا چندصد کیلو هرتز هم میرسد از ترانسفورماتورها با هسته های متفاوتی استفاده می شود. در فرکانس برق شهر از هسته های آهنی و ورقه آهن استفاده می شود. به این ترانسفورماتورها ترانسفورماتور فرکانس پایین (یا برق شهر یا شبکه قدرت) گفته می شود. در فرکانس های بالاتر از پودر آهن و در فرکانس های سوئیچینگ از فریت (Ferrite Magnets)استفاده می شود که به آن‌ها ترانسفورماتور فرکانس بالا یا ترانسفورماتور سوئیچینگ می‌گویند.

انواع ترانسفورماتور بر اساس افزاینده یا کاهنده :

ترانسفورماتورها یا از نوع افزاینده ولتاژ و یا از نوع کاهنده ولتاژ هستند. البته یک اتوترانسفورماتور می تواند هر دو خاصیت را همزمان و در تنظیمات مختلف داشته باشد. ترانسفورماتورهایی که فقط کاربرد ایزولاسیون دارند، معمولاً تغییری در سطح ولتاژ ایجاد نمی کنند و نه کاهنده هستند و نه افزاینده.

انواع ترانسفورماتور بر اساس سطح ولتاز :

در شبکه قدرت ترانسفورماتورها را بر اساس سطح ولتاژ به ترانسفورماتورهای فشار ضعیف(کمتر از 1 kv)، فشار متوسط(1kv تا 33kv)و فشار قوی(بالا تر از 33kv)تقسیم می کنند. ترانسفورماتورهای استفاده شده در الکترونیک قدرت معمولاً در دسته فشار ضعیف قرار می گیرند. 

انواع ترانسفورماتور بر اساس نوع خنک کنندگی :

با توجه به این که تلفات ترانسفورماتور چگونه از آن دفع می شود نیز ترانسفورماتورها را می توان دسته بندی کرد. ترانسفورماتورها می توانند با هوا، روغن، فن و یا آب خنک شوند.

انواع ترانسفورماتور بر اساس توان :

توان عبوری از یک ترانسفورماتور می تواند از چند میلی وات تا چند مگاوات باشد. در نتیجه ترانسفورماتور را براساس حداکثر توان عبوری از آن به ترانسفورماتورهای توان پایین، توان متوسط و توان بالا دسته‌بندی می‌کنند.

انواع ترانسفورماتور بر اساس جنس عایق :

در ترانسفورماتورهای ولتاژ بالا، سیم پیچی که ولتاژ بالایی دارد باید از نقاط دیگر ترانسفورماتور و حتی از نقاط دیگر خود آن سیم پیچ عایق شود. در ترانسفورماتورهای ولتاژ بالا از عایق هایی با جنس های متفاوت استفاده می شود. هوا، گاز SF6 ، روغن و انواع عایق های جامد نمونه هایی از این عایق ها هستند.

انواع ترانسفورماتور بر اساس کاربرد :

کاربرد یک ترانسفورماتور مهمترین مشخصه آن است. یک ترانسفورماتور را می توان به منظور انتقال انرژی الکتریکی در شبکه قدرت، اندازه گیری ولتاژ، اندازه گیری جریان، ایزولاسیون، تطبیق امپدانس، تنظیم ولتاژ (اتوترانسفورماتور)، منابع تغذیه و … مورد استفاده قرار داد.

انواع ترانسفورماتور بر اساس تعداد فاز :

در شبکه برق قدرت و در مصرف کننده های سه فاز از ترانسفورماتورهای سه فاز و در مصرف کننده های تک فاز از ترانسفورماتور تک فاز استفاده می شود.


نظرات  (۲)

  • نیاز صالحی
  • نیاز صالحی
  • ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی